ДИСЦИПЛІНИ
На данній сторінці ви можете ознайомитись з дисциплінами, які будуть викладатися студентам згідно обраної професії.
|
Основи технології харчової продукції:
-
Термінологія і базові процеси
-
Механічне та теплове кулінарне оброблення
-
Базові технологічні процеси
|
Юридична база готельно-ресторанної сфери:
-
Законодавча база: закони ДСТУ, ДБН
-
Перелік документів для відкриття закладу
-
Державний контроль і регламентація роботи
|
Основи кулінарології:
-
Приготування різних груп страв
-
Основи кондитерського мистецтва
-
Міжнародні стандарти конкурсних страв
|
Основи товарознавства харчової продукції:
-
Групи товарів
-
Норми та правила зберігання продукції
-
Вимоги до якості харчової продукції
|
ІТ-технології: ефективна робота з базовим офісом:
Створення і форматування
Word
Робота з базами даних в MS Exel
Створення яскравих презентацій в MS Power Point
|
Основи економіки у сфері гостинності:
-
Базові поняття
-
Фінансова грамотність: прибуток, витрати, рентабельність
-
Кадровий менеджмент
|
Технологія приготування страв кухонь світу:
-
Французька класика
-
Грузинська кухня
-
Італійська, чесько-німецька кухня
|
Проектування кухні в ресторані: вимоги, принципи:
-
Вимоги ДБН до проектування виробничих приміщень
-
Принципи розташування обладнання та організації процесів
-
Підбір актуального та ефективного обладнання
|
Ціноутворення і калькуляція в закладі ресторанного господартсва:
-
Поняття фуд-косту
-
Розрахунок калькуляційних карт
-
Маржинальні страви та АВС-аналіз
|
Охорона праці: державні норми і безпека:
-
Нормативна документація з ОП
-
Пожежна безпека
-
Травми на виробництві
|
Задачі бухгалтерського обліку:
-
Види рахунків та їх призначення
-
Структура і зміст балансу
-
Задачі бухгалтерського обліку
|
Основи менеджменту:
-
Управління людськими та матеріальними ресурсами
-
Облік на виробництві: робота з інвентаризаціями, товарними запасами
-
Теорії мотивації співробітників